Het is tijd voor onze maandelijkse bloghop. Afgelopen maanden was het voor mij helaas lang niet altijd mogelijk om deel te nemen, maar met het nieuwe jaar en nieuwe voornemens ga ik mijn best doen er weer elke maand bij te zijn. Deze eerste blog hop van het jaar starten we voor mij met de allermoeilijkste soort kaart, de condoleance kaart.

Moeilijk omdat ik eigenlijk altijd probeer ze een soort van persoonlijk te maken. Maar dat betekend dat je de kaart maakt op een heel verdrietig moment.

Condoleance kaart Stampin Up
condoleance kaart stampin up

De achtergrond voor deze kaart maakte ik met watercolor paper. Hierop bracht ik met Stampin Write Markers gekleurde vlakken onder elkaar aan. Met een aqua painter blende ik de kleuren voorzichtig aan elkaar. Daarbij heb ik zo veel mogelijk de onderlinge vlakjes gespaard.

Nadat mijn papier droog was heb ik met Versamark inkt de bloemen (uit de Painted Poppies stempelset) gestempeld en daarna geëmbost met clear embossingpoeder. Vervolgens heb ik de achtergrond opnieuw nat gemaakt en het water er weer af gedept met keukenpapier. Met het water kwam een flink deel van de inkt mee zodat er een lichte, watercolor achtergrond ontstaat die lichter is dan de inkt onder de stempeladrukken met embossing. De tekst heb ik op vellum geëmbost. Het vellum zit alleen vast achter de gekleurde achtergrond.

Hopelijk heb ik je weten te inspireren met mijn condoleance kaart.

Ik zie je graag snel terug op mijn blog. Voor nu wens ik je alvast veel plezier en creatieve inspiratie bij de andere deelnemers van onze Stamp Impressions blog hop – Simple Stamping In Colors.
Druk op de knop NEXT en je bent onderweg naar het volgende blog.

next stamp impressions

Nog even terug naar de vorige deelnemer kan via de knop PREVIOUS.

previous stamp impressions blog hop

Onderaan dit bericht vind je de door mij gebruikte materialen. Wil je de Stampin Up materialen bestellen, neem dan contact met mij op via mijn contactformulier of via email

Stampin Treasure Stampin Up
Jose Hoogeveen

Ontvang mijn blogberichten in je mail, voer hieronder je email adres in.

Product List
Watercolor Paper
Watercolor Paper
[122959]
€ 6,00
Aqua Painters
[103954]
€ 21,00
Paper Trimmer
[152392]
€ 30,00
Mini Catalogus Stampin Up
Mini Catalogus (Klik)

5 gedachten over “Condoleance kaart – stamp impressions blog hop”

Reacties zijn gesloten.