box up, stampin up, blog hop, maak een kaart met een box

Welkom bij onze maandelijkse Stamp Impressions blog hop. Deze keer hebben we het over Box Up. Dat vraagt natuurlijk in eerste instantie naar verpakking. Maar hoe leuk is het om dit te combineren met een kaart en daarom ging ik aan de slag met de opdracht, maak een box in een kaart.

Dit project stond al heel lang op mijn lijstje om een keer te maken. Deze blog hop leek me het uitgelezen moment om er mee aan de slag te gaan. Ik zag deze kaart een aantal jaar geleden voor het eerst op het blog van Rachel Tessman.

box in een kaart, box up, papier met design, dsp, designer series paper, stampin up, playful pets
box in een kaart, box up, papier met design, dsp, designer series paper, stampin up, playful pets
box in een kaart, box up, papier met design, dsp, designer series paper, stampin up, playful pets

Afmetingen voor deze box up kaart

Ik maakte er drie dus je kunt kiezen welke variant je het leukste vind.

  • Basiskaart: cardstock / kaartkarton: 21 cm X 14,85 cm gevouwen bij 10,5 cm
  • Dekseltje: cardstock / kaartkarton: 8 cm x 8 cm
  • Doosje: Designer Series Paper / papier met design: 15 cm x 15 cm

Instructies

Hou de basiskaart gevouwen en snij er een blokje uit van 5,2 cm x 4,5 cm (het uitgesneden stukje heeft opengevouwen de afmeting 5,2 cm x 9 cm)

Materiaal, box in een kaart, stampin up

Score/ril het cardstock/kaartkarton voor het dekseltje rondom op 1,4 cm. Knip de hoekjes in op de vouwlijnen zoals aangegeven op de foto.

Materiaal, box in een kaart, stampin up

Score/ril het papier met design voor het doosje rondom op 5 cm. Knip de hoekjes in op de vouwlijnen zoals aangegeven op de foto.

Materiaal, box in een kaart, papier met design, dsp, designer series paper, stampin up, playful pets

Het dekseltje past nu op het doosje. En als het goed is past het doosje in de uitsparen op de kaart. Als je de kaart als een omgekeerde V neerzet, dan blijft het doosje staan op de randen van de uitsparing. Het kan zijn dat je het dekseltje voorzichtig tussen de 2 zijkant in moet begeleiden.

De teksten die ik gebruikt heb komen uit de stempelset set Beautiful Autumn. Absoluut een van mijn favoriete sets op dit moment.

box in een kaart, papier met design, dsp, designer series paper, stampin up, playful pets

Het nadeel van deze super schattige kaart is dan je hem niet kunt versturen, dus maak je niet druk om een envelop. Zet de kaart gewoon bij iemand op zijn werkplek of tafel als verrassing voor als de ontvanger arriveert.

Hop je mee?

Vind je het leuk op mijn blog, kom nog een keertje terug en kijk gerust rond. Wil je weten wat mijn collega’s gemaakt hebben, dan hop je natuurlijk vrolijk mee.

Je kunt terug gaan naar: Miranda Versteeg – Atelier Negen

Of je hoopt gezellig mee gaat vooruit naar: Martina Auer – Frauline Erdbeerli

Stampin Treasure Stampin Up
Jose Hoogeveen

Ontvang mijn blogberichten in je mail, voer hieronder je email adres in.

Nog iets nodig?

Uiteraard zijn alle gebruikte producten bij mij te bestellen. Je vindt ze onderaan dit bericht. Wil je bestellen of heb je vragen, stuur mijn een email op jose@stampintreasure.nl of shop in mijn online winkel www.mijnstempelskopen.nl. Vergeet in mijn online winkel niet mijn gastvrouwcode te gebruiken voor deze maand: WVTJ644E

3 gedachten over “Box Up Blog hop – maak een box in een kaart”

Reacties zijn gesloten.