Pumpkin carving tijdens Halloween is in Amerika een gewoonte. Overal zie je de prachtig uitgesneden pompoenen. Nu ik op vakantie ben in San Diego wil ik ook zelf een keer een pompoen onder handen nemen.

Pompoenen vind je op een Pumpkin farm, de boerderij waar ze verbouwd zijn of in de supermarkt. In de grote stad kun je ook naar een Pumpkin Patch. Dat is een plaats, meestal in een tent, waar ze pompoenen naar toe brengen zodat je zelf je pompoen kunt kiezen. Keus genoeg meestal voor elk soort project.

Mijn pompoen komt van zo’n Pumpkin Patch. We zijn hem zelf gaan uitzoeken. Ik vond het een leuke belevenis. Ik kende het uit films en nu maak ik het zelf mee. Super!Pumpkin patch Pumpkin patch

Dan ga ik aan de slag. Eerst het topje eraf. Dan helemaal uithollen. Wat ik niet wist is dat de pompoen al hol is maar dat er allemaal draden en pitten rommel binnenin zit. Eenmaal netjes leeg kun je de tekening aanbrengenen. Dat kan ‘free style’ als je goed kunt tekenen. Maar je kunt ook een print gebruiken die je overbrengt op de pompoen. Dat doe je met een prikpen. Staat je tekening erop dan kun je snijden. Hiervoor heb je allemaal gereedschappen zoals zaagjes en vijltjes. Pumpkin carving

Het is een hele klus, maar ik vind het erg leuk om te doen. Dat is voor herhaling vatbaar. Ik ben direct op pad gegaan voor Pumpkin carving gereedschap ☺️ Hieronder het resultaat.

Pumpkin carving

En zo ziet het er dan uit in het donker. Gaaf toch?Pumpkin carving dark

4 gedachten over “Pumpkin Carving”

Reacties zijn gesloten.