Vandaag heb ik voor jullie een kleine rolletje als verpakking.

Het is al even geleden dat ik op het teamtreffen bij Jenni dit schattige kleine rolletje maakte. Hij is bedacht door Helga Hopen en op het event met ons gedeeld.
Wij hebben er een kerstvariant van gemaakt, maar net zo makkelijk maak je er een verjaardag of een herfst variant van.

Rolletje met lekkers verpakking

 

Het rolletje zelf bestaat uit 2 ronde zijkanten gemaakt van het Coaster Board en een middenstuk van het Corrugated Paper, beide uit de hoofdcatalogus.
Het middenstuk kan elk formaat hebben. Waar je op moet letten is dat je het papier op de juiste manier gebruikt, met de richeltjes over dwars. Het papier kun je dan eenvoudig rollen. Heb je de richeltjes in de lengte, dan rolt het papier niet op en beschadigd.
Voor de lengte is het een kwestie van even afpassen afhankelijk van de grootte van de cirkels heb je een meer of minder lang stuk nodig.

Mijn rolletje heeft een middenstuk van 4″ bij 9″
Voor beide zijkanten punch je 2 rondjes met de 1 3/4″ cirkelpons (dus 4 per rolletje en ja je kunt het coaster board gewoon punchen als het geen gedetailleerde pons is!)
Plak twee cirkels op elkaar. Haal de randen even langs een schuurpapiertje om ze te “versmelten”. Zo zie je niet 2 op elkaar geplakte schijfjes maar een geheel.

De beide cirkels plak je voor de helft met Tombo lijm in het papier. Plak niet het hele middenstuk vast, dan gaat je rolletje niet meer open. Let ook op dat je de beide cirkels goed recht houdt.
Eigenlijk is je rolletje nu al klaart. Je kunt de hoeken van de flap afronden of versieren met bv de Curvy CornerTrio Punch.

Een klein glimdraadje, een label en wat glitter voor de versiering en je rolletje is af. In mijn rolletje zit een kleine verpakking met Prince koekjes van LU.

Built for Free Using: My Stampin Blog