Heb je het al gehoord, er is een nieuwe rage in Stampin Up land. Love it Chop it is een super manier om je designer series papier nu toch echt eens te gaan gebruiken. In plaats van op de plank te laten liggen.

Het is de Australische demonstratrice Kylie Bertucci die love it, chop it! introduceerde.
Zij had stapels prachtige mooie (grote) vellen designer papier liggen en dat bleef domweg liggen. Elke keer weer als ze er mee aan de slag wilde gaan had ze grote moeite om het papier in stukken te knippen. En waarom? Omdat ze het allemaal zo mooi vond, dat ze het eigenlijk niet op willen snijden en wilde wachten tot dat ene moment. En ondertussen verzamelde ze verder… Herkenbaar? Voor mij wel!

Kylie bedacht om het papier, wanneer ze het net krijgt, alvast op te knippen. In een formaat perfect voor haar kaarten. Nog voordat ze een idee had wat ze er mee wilde doen. Gewoon het hele pak, chop chop naar een kleiner formaat.

Woven Threads stampin up love it chop it

Zij koos er voor om het hele pak kleiner te snijden naar het formaat 10 cm x 14,5 cm.
Dit is het perfecte formaat om mee te werken op een cardstock basiskaart. Er blijft dan aan alle kanten een randje cardstock zichtbaar. Met dat formaat heb ik mijn eerste kaart hierboven ook gemaakt.

Bij de kaart hieronder heb ik het design papier nog een beetje kleiner gesneden naar het formaat 9,6 cm x 14,1 cm. En tussen de basiskaart en het desing papier nog een extra laagje cardstock van 10 cm x 14,5 cm gelijmd.

Woven Threads stampin up love it chop it

Love it Chop it is geen rage, het werkt wat mij betreft echt! Maar ik wil wel opties!

Door het papier aan stukken te snijden, voordat je een idee hebt, gebruik je het sneller en gemakkelijker. Daarnaast heeft een kaart met een desinger series achtergrond maar heel weinig nodig om “af” te zijn.

Maar ik ben ook eerlijk als ik zeg dat ik graag mijn opties open hou. Ik gebruik mijn design papier ook voor mini albums en verpakkingen. En dan heb ik niks aan alleen die kleine stukjes. Daarom snij ik ook niet mijn hele pak design papier naar het kleine formaat.

Bij mijn pak designer papier laat ik zes unieke vellen op het formaat 30,5 cm x 30,5 cm (of 12″ x 12″). De andere zes unieke vellen snij ik door de midden zodat ik 12 vellen krijg van elk 15,2 cm x 30,5 cm (of 6″ x 12″). Van deze 12 vellen snij ik er zes in 3-en naar het formaat 10,16 cm x 15,2 cm (of 4″ x 6″)

Dat ziet er zo uit, ik heb dan:

  • 6 vellen 30,5 cm x 30,5 cm (of 12″ x 12″)
  • 6 vellen 15,2 cm x 30,5 cm (of 6″ x 12″)
  • 18 vellen 10,16 cm x 15,3 cm (of 4″ x 6″)
Love it chop it stampin up woven threads

Nu daag ik jouw uit om in ieder geval een deel van je papier in stukken te snijden! Ga je de uitdaging aan en aan de slag?

Het papier dat ik voor dit voorbeeld gebruik komt uit de nieuwe catalogus en heet Woven Threads. Je vind in dit papier de prachtige nieuwe In Colors 2019 – 2021.
De hele suite van bij elkaar passende producten vind je hier.

Wil je Stampin’ Up! producten bestellen of heb je vragen over de producten van Stampin’ Up!, dan help ik je graag verder. Neem contact met mij op via mijn contactformulier of stuur mij een email op jose@stampintreasure.nl

Stampin Treasure Stampin Up
Jose Hoogeveen

Ontvang mijn blogberichten in je mail, voer hieronder je email adres in.

4 gedachten over “Love it Chop it – een rage of echt super handig”

Reacties zijn gesloten.