Something New – Heat Embossing

Vandaag hoppen we weer met het Stamp Impression blog hop team. Hop je mee? We hebben ons best gedaan om voorbeelden te maken met heat embossing. Heat embossing is een poeder dat je aanbrengt op de gewenste plek en vervolgens verhit. Door de verhitting smelt het poeder smelt en vormt een hard laagje.

heat embossing

Mijn kaart is speciaal gemaakt voor mijn ouders die afgelopen donderdag 50 jaar getrouwd waren. Voor deze speciale kaart koos ik natuurlijk goudkleurig embossingpoeder. Want bij een gouden huwelijk hoort een gouden finish. De cijfers en letters stanste ik uit glimmer paper.

En dan Heat Embossen maar

De cijfers en letters heb ik vervolgens in het embossingpoeder gedipt. Embossingpoeder kun je eenvoudig laten “plakken” met een kleurloze inkt zoals Versamark. Zit het poeder eenmaal op de juiste plek dan verwarm je het poeder met een heat tool, dit is een soort föhn. De versamarkt inkt zorgt er voor dat het poeder niet alle kanten op vliegt. Doordat ik de stansjes dipte en een beetje schep zit er een onregelmatige laag poeder op de stansjes. Dit geeft bij het smelten een grappig effect waarbij op sommige plaatsen de structuur van het glimmer paper zichtbaar blijft en op sommige plaatsen volledig verstopt is onder het gesmolten poeder. Pas wel op dat je het glimmer paper niet te warm laat worden. Er zit plastic in dat kan smelten!

heat embossing 50 jaar

De achtergrond van de kaart versierde ik met de bubble stempels en de stipjes uit de set “Butterfly Abounds”. De bubbles zijn gestempeld in de kleur Petal Pink. En de stipjes zijn gestempeld met Champagne Mist Shimmer Paint. Deze inkt is vloeibaar en zit in een flesje. Om toch met de inkt te kunnen stempelen vulde ik een Uninked Stampin’ Spot met de inkt. Zo maakte ik mijn eigen Champagne Mist Shimmer Pain stempelkussentje.

Ik hoop dat ik je heb weten te inspireren. Vanaf mijn blog hop je verder voor nog meer leuke ideeën. Het volgende blog met ook een super idee is van Miranda. Klik hieronder op de afbeelding “Next” en je bent onderweg.

 heat embossing

De producten die ik gebruikte voor mijn heat embossing kaart
Product List
Dazzling Diamonds Glimmer Paper
Dazzling Diamonds Glimmer Paper
[135315]
€ 6,25
Large Numbers Framelits Dies
Large Numbers Framelits Dies
[140622]
€ 37,50
Big Shot
[143263]
€ 120,00
Stampin Treasure Stampin Up
Jose Hoogeveen
Voorjaarscatalogus 2019 stampin up
Sale a bration 2019 sab stampin up
1e release

[jetpack_subscription_form title=”Abonneer je op mijn blog!” subscribe_text=”Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.” subscribe_button=”Klik hier!” ]

12 reacties op “Something New – Heat Embossing

  1. WOW, what a beautiful card. To emboss the glimmer paper never came thru my mind but it looks amazing. And congrats to your parents.
    Groetjes Babs

  2. Twee goede ideeën vandaag: glimmer papier heatembossen… bedankt voor de tip en waarschuwing. De Shimmer Paint in een stempelkussen gieten… briljant!
    Enne… gefeliciteerd met je ouders, wat een mooie huwelijksleeftijd! Koester dit mooie moment!

Reacties zijn gesloten.