Vandaag wil ik jullie echt een SUper gave embossing folder laten zien. Hij heet voluit (pas op dat je je niet verslikt halverwege) Cable Knit Dynamic Textured Impressions Embossing Folder en heeft een gaaf gebreid kabel patroon. Deze embossing folder is van bijzonder dik en stevig materiaal waardoor je hem ook goed kunt gebruiken voor karton. En dan bedoel ik dikker karton dan ons gewone gekleurde SU cardstock. Deze embossing folder geeft je een bijzonder mooie, diepe afdruk in je karton en cardstock.

cable knit embossing folder

Van het geëmboste cardstock maakte ik de Baker’s Box uit de hoofdcatalogus. De box is ongeveer 10 x 5,5 x 6,5 groot. Als tag of label gebruikte ik de Merry Tags Framelits Dies uit de herfst/winter catalogus. Het tekstje uit op de label komt uit de bijpassende stempelset Merriest Wishes. Deze leuke kleine tags passen prima bij de box. Het baker’s twine dat ik voor de strik gebruikte bestaat uit de 3 kleuren Cherry Cobbler, Garden Green en Goud. Deze zitten samen in een trio pack zitten en staan eveneens in de herfst/winter catalogus. 1 draad zou te dun zijn voor dit doeleind naar mijn mening. Hier vind je een flimpje van www.handwerkles.nl hoe je gedraaid koord maakt. Omdat ik 3 draden gebruikte heeft mijn eindresultaat 6 draden. Het gouddraad komt er prachtig doorheen te zitten en glimt op een voorzichtige mooie manier.

cable knit embossing folder

Doordat de embossing folder dikker is als “gewone” embossing folders moet je een andere stapel maken op je Big Shot.
–  Het Big Shot platform zonder de adapter (multiplatform op tab 1)
– De Cable Knit Dynamic Embossing Folder
– 1 Standard Cutting Pad (dus niet 2 zoals je gewend bent)

Gebruik je dikker karton dat minder vezels bevat, dan kan het gebeuren dat er kleine scheurtjes in het karton komen bij het embossen. De oplossing hiervoor is het karton aan de achterkant nat te spuiten met water of alcohol (droogt sneller dan water). Ook kun je Stampin Mist (je weet wel, de stempel reiniger van SU) gebruiken. Deze geeft geen vlekken en maakt het karton, eenmaal opgedroogd, wat hard. Hierdoor blijft je motief prachtig zitten bij het verwerken.

Product List

Links by TheseAreMyStamps.com

2 gedachten over “Cable Knit Dynamic embossing folder 3D”

Reacties zijn gesloten.