Vandaag mijn swaps voor OnStage Local 2016 in Amsterdam. Het grote even, OnStage Live is in Salt Lake City, USA. En hoe graag ik daar ook bij was geweest, het kon simpel weg niet.

Zoals altijd heb ik ook deze keer swaps gemaakt voor mijn collega demonstratrices. Ik zal mijn voorraad weer uitruilen met verschillende andere collega’s. Zij mijn idee, ik dat van hun. Zo ga ik aan het einde van de dag naar huis met hopelijk 32 leuke nieuwe ideeën, want dat is het aantal swaps die ik heb gemaakt en kan ruilen.

Swaps voor OnStage

Hieronder leg ik uit hoe ik deze kleine doosje van 3cm in het vierkant heb gemaakt. Sorry dat de foto’s aan het eind wat donker worden. Er zat niet meer tijd en licht in mijn dag.

IMG_4978

Maak je papier op een maat van 10,2 cm x 10,2 cm (4” x 4”)

IMG_4980

Let het papier op je Gift Box Punch Board. Zorg er daarbij voor dat het papier tegen de rechter XL lijn aan ligt zoals aangegeven op de foto. Score de lijnen die vanaf de grijze knop naar links en naar rechts en pons met de knop zoals normaal.
Met de diagonaal lijnen doe je nog niks!

IMG_4982IMG_4983

Draai je papier steeds een kwartslag en herhaal het scoren en ponsen tot je elke kant van het papier hebt gehad. Zorg  dat je papier elke keer aan de rechterkant tegen de XL lijn ligt.

IMG_4984

Draai je papier om (bij komen nu de stipjes boven)

IMG_4985

Aan deze kant van het papier hoef je alleen te ponsen. Zorg wel dat je papier weer aan de rechterzijde tegen de XL lijn ligt.

IMG_4986

De hoekjes van je papier beginnen er zo uit te zien.

IMG_4987

Ben je helemaal rond, dan kun je aan de bovenkant van je ponsknop de hoekjes van een sluit mechanisme voorzien. Zorg dat je hoekjes goed in het bord liggen!

IMG_4989

Score de diagonalen die we eerder hebben overgeslagen.
Zet hiervoor de punt van je vouwbeen in de kruising van de gemaakte vouwlijnen zoals op de foto. Schuif je papier een beetje heen en weer in de buurt van de S-lijn totdat je voelt dat je vouwbeen in het “score” lijntje op het bord valt. Zet vervolgens de scorelijn vanaf de kruising van vouwlijnen naar boven.

IMG_4991

Vanaf hier is het net als alle “gewone” doosjes die je met het bord kan maken.
Je vouwt alle lijnen en zet het doosje in elkaar. Je hebt nu een doosje van 3 cm in het vierkant.